Redigerer Sværhedsgrad og terræn

Spring til navigation Spring til søgning

Advarsel: Du er ikke logget på. Din IP-adresse vil blive offentligt tilgængelig, hvis du foretager nogen ændringer. Hvis du logger på eller opretter en konto vil dine redigeringer blive tilskrevet dit brugernavn, og du vil få flere andre fordele.

Redigeringen kan fjernes. Kontroller venligst sammenligningen herunder for at bekræfte at det er hvad du ønsker at gøre, og gem så ændringerne for at fuldføre fjernelsen.

Nuværende version Din tekst
Linje 25: Linje 25:
 
[[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]] - For rutinerede udendørsfolk. Stor sandsynlighed for tæt krat/buskads, meget stejle skrænter, eller en tur på mere end 15 kilometer.
 
[[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]] - For rutinerede udendørsfolk. Stor sandsynlighed for tæt krat/buskads, meget stejle skrænter, eller en tur på mere end 15 kilometer.
  
[[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]] - Der kræves specialviden eller specialudstyr for at nå frem til cachen (båd, 4-hjuls-trækker, klatring, scuba eller lignende) eller på anden måde ekstremt svær at komme frem til.
+
[[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]][[Billede:Stjerne.png]] - Der kræves specialviden eller specialudstyr for at nå frem til cachen (båd, 4-hjuls-trækker, klatring, scuba eller lignende - eller måske en [[geoextractor]]), eller cachen er på anden måde ekstremt svær at komme frem til.
 
 
Teksterne ud for de enkelte stjerner, er frit oversat fra engelsk, fra den side, som geocaching.com anbefaler til bereging af sværhedsgrad. Denne side omtales ofte som [http://www.clayjar.com/gcrs/ clayjar].
 
 
 
Selv om en [[geoextractor]] er specialudstyr, er der tradition for at cacher der kræver geoextractor, nok giver en forhøjet terrænsværhed, men ikke ligefrem 5 stjerner.
 
 
 
En god tommelringerregel for terrænsværhed 1 stjerne er at en kørestolsbruger skal kunne regne med at tage cachen uden hjælp. Hvis terrænet i øvrigt er kørestolsvenligt, men kørestolsbrugeren skal have hjælp til at få fat i selve cachen, skal sværheden sættes op til 1½ stjerne. I øvrigt skal man huske at sætte [[Attributter#K%C3%B8restol|attributten ''kørestolsvenlig'']] på cacher med terrænsværhed 1.
 
 
 
==81 muligheder==
 
 
 
Da der også opereres med mulighederne 1½, 2½, 3½ og 4½ stjerne, er der i alt 9 mulige værdier for sværhedsgrad og 9 mulige værdier for terrænsværhed. Det giver i alt 81 kombinationer. Nogle geocachere stræber after at have fundet mindst en geocache med hver af de 81 kombinationer. Der findes også [[challenge cache]]r der kræver at man har fundet et vist antal af kombinationerne - evt. alle 81. [[Statistik]]ken på din brugerprofil på [[geocaching.com]] giver et overblik over hvor mange cacher du har fundet med hver af kombinationerne.
 
 
 
Se også [[datocaching]].
 
  
 
== Eksterne henvisninger ==
 
== Eksterne henvisninger ==
 
[http://www.clayjar.com/gcrs/ Geocache Rating System] (på engelsk)
 
[http://www.clayjar.com/gcrs/ Geocache Rating System] (på engelsk)

Du er nu i færd med at redigere en artikel i Geowikien

  • Det du skriver vil blive udgivet under Attribution-ShareAlike 4.0 International (se Geowiki:Ophavsret for flere oplysninger)
  • Hvis du ikke ønsker at din tekst skal udsættes for nådesløse redigeringer og at den kan blive kopieret efter forgodtbefindende, så skal du ikke placere den her.
  • Du lover os også, at du selv har forfattet teksten, kopieret den fra en public domain-kilde eller tilsvarende fri kilde. (Læg ALDRIG materiale her, som er beskyttet af andres ophavsret uden deres tilladelse)
Afbryd Hjælp til redigering (åbner i et nyt vindue)