Subscriber-only cache

Fra Geowiki
Version fra 19. dec 2008, 17:38 af WeggeBot (Diskussion | bidrag) WeggeBot (Diskussion | bidrag) (Bot: Kosmetiske ændringer)
Spring til navigation Spring til søgning
ekstra link på cachesiden
eksempel på ekstra log

En Subscriber-only cache er en cache, hvis detaljerede beskrivelse kun kan ses på geocaching.com af såkaldte premium members, dvs. brugere som betaler $3 pr. måned eller $30 pr. år for at opnå visse fordele. Cachen kalds også Members Only cache

Pr. 19. november 2008 er der 197 Subscriber-only caches i Danmark, ud af 8510 totalt (jvf. geocaching.com).

Ejeren af en Subscriber-only cache har adgang til en log, hvor han/hun kan se hvem der har set på cachebeskrivelsen, hvornår (første og seneste gang) og hvor mange gange.

En bookmarkliste over disse cacher kan ses her: Subscriber-only

Brugen af subscriber-only caches har været genstand for heftige diskussioner på forum. Da det kun er en del af de danske geocachere, der er premium members, udelukker cacheejer altså dem, der ikke er det, fra at finde sin cache, med brugen af Subcriber-only. Dette bliver af nogle få opfattet som urimeligt.


Vejledning for ikke-medlemmer i at logge members only caches

Som ikke-Premium Member kan man komme i den situation, at man alligevel finder en Members Only cache, fx. ved at cache sammen med et hold/en person, som netop ER Premium Member. Her kan man altså skrive sit navn i den fysiske logbog, men har ikke mulighed for at logge sit fund på geocaching.com-siden på normal vis. Meget tyder på, at denne situation ikke er tilsigtet fra Groundspeak's side.

Hvis man som ikke-Premium Member alligevel ønsker at logge en af disse caches på geocaching.com, findes der følgende beskrivelse af, hvordan man gør det, taget fra en tråd på det amerikanske forum (her i oversættelse):

<...> Jeremy Irish har bekræftet smuthullet på dette forum og sagde, at der ikke var nogen grund til at lukke det <...> Jeg offentliggør nu denne vejledning, da jeg tror fuldt og fast på, at formålet med Members Only cachers er at forhindre ikke-medlemmer i at se cache-siden <...> Jeg ser ingen grund til at forhindre ikke-medlemmer i at logge disse cacher.

Gå til en hvilken som helst cache. Klik på linket "log your visit".

Dette vil føre dig til en side med en URL som fx: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?ID=89885

Hvis du kender cachens numeriske ID, skal du bare ændre tallet sidst i URL'en.

Hvis du ikke kender det numeriske ID, skal du ændre "ID=" til "WP=" og erstatte tallet med GC koden, så du får: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?WP=GCGTAE

Derefter logger du bare som sædvanlig.


Den nemme måde

Den nemmeste måde at logge en MO cache på, er dog ved at melde sig ind! Det koster under 50 øre om dagen, og giver mange andre fordele, fx øjeblikklig underretning om nye cacher (på e-mail) og muligheden for at lave pq'er.