Subscriber-only cache

Fra Geowiki
Version fra 24. nov 2019, 21:08 af Pli (Diskussion | bidrag) Pli (Diskussion | bidrag) (henvsnining)
Spring til navigation Spring til søgning
ekstra link på cachesiden
eksempel på ekstra log

En Subscriber-only cache er en cache, hvis detaljerede beskrivelse kun kan ses på geocaching.com af såkaldte premium members, dvs. brugere som betaler $3 pr. måned eller $30 pr. år for at opnå visse fordele. Cachen kaldes også en Members Only cache (eller bare en MO-cache).

Pr. 19. november 2008 var der 197 Subscriber-only caches i Danmark, ud af 8.510 totalt, dvs. 2,3% (jvf. geocaching.com). Dette tal var pr. 9. marts 2010 vokset til 462 ud af 12.643, dvs. 3,7%. Pr. 4. april 2011 var tallet 740 ud af 16.952, dvs. 4,4%.

<<Ejeren af en Subscriber-only cache har adgang til en log, hvor han/hun kan se hvem der har set på cachebeskrivelsen, hvornår (første og seneste gang) og hvor mange gange.>> Denne funktion er fjernet pr 1.nov 2019 pga gdpr. (se Announcement på geocaching.com )

En bookmarkliste over disse cacher kan ses her: Subscriber-only

Brugen af subscriber-only caches har været genstand for heftige diskussioner på forum. Da det kun er en del af de danske geocachere, der er premium members, udelukker cacheejer altså dem, der ikke er det, fra at finde sin cache, med brugen af Subcriber-only. Dette bliver af nogle få opfattet som urimeligt.

Naturstyrelsen tillader ikke at man lægger subscriber-only cacher i statsskovene.

Vejledning for ikke-medlemmer i at logge members only caches

Som ikke-Premium Member kan man komme i den situation, at man alligevel finder en Members Only cache, fx. ved at cache sammen med et hold/en person, som netop ER Premium Member. Her kan man altså skrive sit navn i den fysiske logbog, men har ikke mulighed for at logge sit fund på geocaching.com-siden på normal vis. Meget tyder på, at denne situation ikke er tilsigtet fra Groundspeak's side.

Hvis man som ikke-Premium Member alligevel ønsker at logge en af disse caches på geocaching.com, findes der følgende beskrivelse af, hvordan man gør det, taget fra en tråd på det amerikanske forum (her i oversættelse):

<...> Jeremy Irish har bekræftet smuthullet på dette forum og sagde, at der ikke var nogen grund til at lukke det <...> Jeg offentliggør nu denne vejledning, da jeg tror fuldt og fast på, at formålet med Members Only cachers er at forhindre ikke-medlemmer i at se cache-siden <...> Jeg ser ingen grund til at forhindre ikke-medlemmer i at logge disse cacher.

Sådan gør du

  1. Sørg for at du kender cachens GC-kode. Forhåbentlig har du noteret den da du fandt cachen; ellers må du have hjælp af en der er premium member.
  2. Kopier dette link til din browser: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?WP=GC12345
  3. Ret linket så du bruger cachens rigtige GC-kode i stedet for GC12345.
  4. Åbn den side linket nu peger på.
  5. Log dit fund som du plejer.

Du kan også gøre det lidt lettere ved at bruge Duejensens værktøj:

  1. Sørg for at du kender cachens GC-kode. Forhåbentlig har du noteret den da du fandt cachen; ellers må du have hjælp af en der er premium member.
  2. Åbn Duejensens værktøj.
  3. Oplys cachens rigtige GC-nummer og gå videre.
  4. Log dit fund som du plejer.

Field notes

  1. Få en "field notes" file fra den Premium Member som du har fundet cachen sammen med, og opload den på geocaching.com

Den nemme måde

Den nemmeste måde at logge en MO-cache på, er dog ved at melde sig ind! Det koster under 50 øre om dagen, og giver mange andre fordele, fx øjeblikklig underretning om nye cacher (på e-mail) og muligheden for at lave PQ'er.