Forskel mellem versioner af "Mystery cache"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
(Tilføjet afsnit om check-muligheder)
Linje 7: Linje 7:
 
* ...
 
* ...
  
 +
Cacheejeren giver ofte et [[hint]] så man kan kontrollere at de koordinater man har regnet sig frem til er rigtige eller bare sandsynlige. Det kan for eksempel være at [[tværsum|tværsummen]] af alle cifre i [[breddegrad|breddegraden]] (N-koordinaten) henholdsvis [[længdegrad|længdegraden]] (E-koordinaten) er oplyst. En anden mulighed er at han/hun har benyttet en [[geochecker]] hvor man kan indtaste sit forslag og få at vide om det er rigtigt eller forkert.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}
  
 
{{Cachetyper}}
 
{{Cachetyper}}

Versionen fra 2. apr 2007, 10:19

En mystery cache (også kaldet puzzle cache eller unknown cache) er en cachetype, hvor man skal løse en eller anden form for opgave for at finde cachen. Det er altså ikke nok at have koordinaterne fra cachesiden. Disse peger typisk på en egnet parkeringsplads i nærheden, og du skal løse opgaven for at finde de endelige koordinater. Ofte skal man løse opgaven hjemmefra før man kan tage ud og finde cachen.

Eksempler på opgaver:

  • Find dele af koordinaterne i andre cacher (minder meget om multi-cacher - forskellen er at del-målene i en multi ikke tæller som fund, mens de gør i mystery cacher
  • Løse en sudoku og bruge nogle af tallene til at udregne de endelige koordinater.
  • Løse en matematisk opgave, for at få koordinaterne
  • ...

Cacheejeren giver ofte et hint så man kan kontrollere at de koordinater man har regnet sig frem til er rigtige eller bare sandsynlige. Det kan for eksempel være at tværsummen af alle cifre i breddegraden (N-koordinaten) henholdsvis længdegraden (E-koordinaten) er oplyst. En anden mulighed er at han/hun har benyttet en geochecker hvor man kan indtaste sit forslag og få at vide om det er rigtigt eller forkert.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.