Kippers

Fra Geowiki
Version fra 25. sep 2008, 09:17 af Gjensen (Diskussion | bidrag) Gjensen (Diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Kippers er røgede sild på dåse.

Kippers anno 2007
Kippers anno 2007

En gammel tradition tilsiger at man lægger en dåse kippers i sin første cache sammen med de almindelige bytteting. Nogen mener at det er et must, at en hver ny cache indeholder kippers som en del af start-indeholdet. Måske er det ikke tradition som er det bedste ord, men bare et indslag i legen som nogen tager op og andre ikke.

Traditionen skyldes at Danmarks første cache Kippers in the Jungle indeholdt en dåse kippers. Denne dåse kippers, blev taget af andre geocachere, som lagde den i en anden cache, og kippersene rejste i længere tid fra cache til cache - helt til USA.

Ideen med en dåse konserves i den første geocache kan tænkes at have forbindelse til verdens allerførste geocache, The Original Stash, som bl.a. indeholdt et dåse bønner. Denne dåse er i øvrigt senere blevet genfundet og udgør nu den ganske særlige travel bug The Original Can of Beans (O.C.B.), som kan beses ved events i USA.

Normalt bør man ikke lægge madvarer i cacher, da det fordærves eller tiltrækker dyr, som har en noget mere udviklet lugtesans end mennesker, og derfor fristes til at muggle cachen. Men da kippers er på dåse, og kan holde til lidt af hvert, er de en undtagelse fra reglen.

30. september: Kippers in the Jungle dag[redigér]

Der er opfordret til at gøre lidt ud af denne dato, da det er årsdagen for udlægning af Danmarks første geocache. Man kunne eksempelvis lægge en dåse kippers i sin geocache hvis man frigiver den på denne dato. Geocacheren Sjanten frigav fx i 2007 i dagens anledning travelbug'en Kippers in the Jungle (GC6A) i Kippers in the Jungle.

Andre har antydet at de vil mødes ved Kippers in the Jungle i dagens anledning. Opfordringen kan læses i en tråd på geocaching.dk's forum.

Eksterne henvisninger[redigér]