Forskel mellem versioner af "Geocaching challenge"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (Mere sjusk)
m (Kat)
 
Linje 14: Linje 14:
 
* [http://www.geocaching.com/challenges/ Challenge-siden på geocaching.com]
 
* [http://www.geocaching.com/challenges/ Challenge-siden på geocaching.com]
 
* [http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=304869 Annoncering af lukningen af challenge-begrebet]
 
* [http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=304869 Annoncering af lukningen af challenge-begrebet]
 +
 +
[[Kategori:Historiske artikler]]

Nuværende version fra 26. maj 2014, 21:35

Denne artikel handler den særlige funktion hos Groundspeak som fandtes i 2011-12, nemlig om udfordringer der ikke går ud på at finde en cachebeholder. Artiklen challenge cache handler om den særlige cachetype med cachebeholder.

Geocaching challenge var en funktion som Groundspeak tilbød i perioden august 2011 til december 2012. Lukningen af funktionen blev annonceret den 4. december 2012.

En geocaching challenge mindede om en geocache, men det hele foregik uden beholder, så man skulle ikke logge noget i den fysiske verden. En challenge pegede på et sted i verden og en udfordring (engelsk: challenge) der skulle løses på stedet. Når man meldte opgaven løst, loggede man det på challengens side, og den indgik i en optælling af antal løste challenges. Løste challenges talte med i geocacherens statistik parallelt med antal fundne cacher. Det hele mindede på mange måder om en virtual cache eller om waymarking.

I modsætning til egentlige cacher var der ikke nogen forudgående godkendelsesprocedure for challenges. Hvis man var premium membergeocaching.com, kunne man frit oprette én challenge pr. døgn. Alle kunne derefter stemme om om de ønskede at challengen skal overleve: Hvis der kom stor nok overvægt af negative stemmer, blev challengen automatisk fjernet igen.

Groundspeak udgav en gratis app til både Android og iOS, som kunne bruges til at finde challenges med.

En worldwide challenge var en challenge som ikke var knyttet til noget bestemt sted i verden, men blot beskrev en opgave der skulle udføres. En worldwide challenge mindede meget om en locationless cache, men det var kun Groundspeak selv der kan oprette nye.

Eksterne henvisninger[redigér]