Forskel mellem versioner af "Gade"

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning
m (Beregningsteknik (en Gade): typo (r-fejl))
m (Beregningsteknik (en Gade): smukkesering)
Linje 28: Linje 28:
 
Denne teknik kaldes '''at lave en Gade''', og den bruges af mange andre [[geocacher]]e end Gade selv.
 
Denne teknik kaldes '''at lave en Gade''', og den bruges af mange andre [[geocacher]]e end Gade selv.
  
[[Oz9els]] har lavet en cache på mange sprog, som forklarer hvordan man '''laver en Gade''' [http://coord.info/GC2WK42 Gade (GC2WK42)] Den kan der sagtens henvises til.
+
[[Oz9els]] har lavet cachen [http://coord.info/GC2WK42 Gade (GC2WK42)]. Den forklarer på mange sprog hvordan man ''laver en Gade''. Man kan sagtens henvise til denne cache i sin egen cachebeskrivelse, men hvis der er tale om en [[multicache]], vil det være dårlig stil ikke af forklare systemet i selve cachebeskrivelsen, da man ikke kan gå ud fra at alle geocachere kan følge referencen til en anden cachebeskrivelse mens de står ude i marken.
  
 
== Eksterne henvisninger ==
 
== Eksterne henvisninger ==

Versionen fra 30. aug 2011, 21:03

Gades signatur-terninger

Gade er en meget aktiv og opfindsom geocacher. Gade er den første danske geocacher som har gemt over 100 cacher. Denne milepæl blev nået 19. november 2006. Den 15. januar 2007 var Gades status 1.111 fundne og 111 gemte caches.

1111-111

I Gades Stat bar er følgende berømte citat:Jacta est alea, hvis du klikker på citatet kan du se hvor det er fra. Det hentyder til Gades signaturting som er en terning, hvor "1" er udskiftet med Gades silhuet.

En typisk Gade-cache

Gades Silhuet

En typisk Gade-cache er en micro i byen (typisk København eller Frederiksberg), udformet som multi-cache, hvor man skal samle nogle tal sammen og derefter lave en Gade (se nedenfor).

Beregningsteknik (en Gade)

Gade har opfundet en særlig teknik til brug i multi-cacher og mystery cacher. Man finder nogle tal på forskellig måde, og ud fra de fundne tal kan man derefter beregne cachens slutkoordinater. Her er et eksempel er baseret på oplysninger fra Bien (GCQD53), men man ser ikke de rigtige tal her - dem må man finde ude i terrænet.

Der skal du finde nogle tal.

Cifrene i tallene du finder skal sorteres i stigene rækkefølge, f.eks.:
Hvis tallene er 6, 17, 9 og 6 stilles tallene således op: 16679
Så fuldendes rækken således med de tal der mangler 16679023458
Nu er: a=1, b=6, c=6, d=7, e=9, f=0, g=2, h=3, i=4, j=5 og k=8

Dette var bare et eksempel.

Cachen ligger så på:

N 55° 4a.khe' - E 012° 3h.dge'

Denne teknik kaldes at lave en Gade, og den bruges af mange andre geocachere end Gade selv.

Oz9els har lavet cachen Gade (GC2WK42). Den forklarer på mange sprog hvordan man laver en Gade. Man kan sagtens henvise til denne cache i sin egen cachebeskrivelse, men hvis der er tale om en multicache, vil det være dårlig stil ikke af forklare systemet i selve cachebeskrivelsen, da man ikke kan gå ud fra at alle geocachere kan følge referencen til en anden cachebeskrivelse mens de står ude i marken.

Eksterne henvisninger