GPX

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

GPX (eller GPS eXchange Format) er et XML-filformat, som kan indeholde data om waypoints, tracks og ruter. På Windows kendes GPX-filer ved at de har .gpx som filendelse (f.eks. 3335444.gpx). GPX-filer indeholder mange flere informationer end LOC-filer, og fylder derfor også mere.

Hvad indeholder en GPX-fil

En GPX-fil indeholder information om et nærmere udvalg af cacher og deres child waypoints på textform, mærket med såkaldte XML-tags. Filen indeholder INGEN billeder, men referencer(henvisninger) til hvor disse findes. Denne teknik benytter Spoilersync programmet sig af til at hente disse billeder.

Hvad kan GPX-filer bruges til

GPX-filer bruges som input til diverse programmer som f.eks.:

Hvordan man får fat i GPX-filer

Som premium member af geocaching.com kan man downloade GPX-filer for cacher enkeltvis på cachesiderne, og man kan ved at lave et pocket query få tilsendt GPX-filer med information om op til 500 cacher pr. udtræk. Er man ikke premium member må man nøjes med LOC-filer. LOC-filer kan downloades fra en cache man kigger på, eller hvis man søger på caches, kan man afkryde alle eller nogle som efterfølgende kan downloades som en LOC-fil. (20 stk pr download).

Hvis man laver en konto på geocaching.dk med samme navn som ens cachernavn, kan man downloade alle aktive danske cacher til en GPX fil. Waypoints vil have forskellig ikon afhængig af om man har fundet cachen eller ej. Ikonerne har samme nummer som fundne/ufundne cacher i en Garmin modtager. Man kan også, via Turplanlæggeren samme sted, lave mere avancerede søgninger på f.eks. landsdele og cachetyper, som man til sidst kan downloade.

Eksterne links