Forskel mellem versioner af "GPX"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
Linje 14: Linje 14:
  
 
== Hvordan man får fat i GPX-filer ==
 
== Hvordan man får fat i GPX-filer ==
Som [[premium member]] af [[geocaching.com]] kan man downloade GPX-filer for cacher enkeltvis på cachesiderne, og man kan få tilsendt GPX-filer med information om op til 500 cacher pr. [[pocket query]]. Er man ikke premium membermå man nøjes med [[LOC]]-filer.
+
Som [[premium member]] af [[geocaching.com]] kan man downloade GPX-filer for cacher enkeltvis på cachesiderne, og man kan ved at lave et [[pocket query]] få tilsendt GPX-filer med information om op til 500 cacher pr. udtræk.  
 +
 
 +
Er man ikke premium member må man nøjes med [[LOC]]-filer. LOC-filer kan downloades fra en cache man kigger på, eller hvis man søger på caches, kan man afkryde alle eller nogle som efterfølgende kan downloades som en LOC-fil. (20 stk pr download).
  
 
== Eksterne links ==
 
== Eksterne links ==
 
* [http://www.topografix.com/gpx.asp Defintion af GPX format på Topografix hjemmeside]
 
* [http://www.topografix.com/gpx.asp Defintion af GPX format på Topografix hjemmeside]
 
* http://en.wikipedia.org/wiki/GPX - Om GPX på Wikipedia (engelsk)
 
* http://en.wikipedia.org/wiki/GPX - Om GPX på Wikipedia (engelsk)

Versionen fra 24. feb 2007, 17:57

GPX (eller GPS eXchange Format) er et XML-filformat, som kan indeholde data om waypoints, tracks og ruter. På Windows kendes GPX-filer ved at de har .gpx som filendelse (f.eks. 3335444.gpx). GPX-filer indeholder mange flere informationer end LOC-filer, og fylder derfor også mere.

Hvad indeholder en GPX-fil

En GPX-fil indeholder information om et nærmere udvalg af cacher og deres child waypoints på textform, mærket med såkaldte XML-tags. Filen indeholder INGEN billeder, men referencer(henvisninger) til hvor disse findes. Denne teknik benytter Spoilersync programmet sig af til at hente disse billeder.

Hvad kan GPX-filer bruges til

GPX-filer bruges som input til diverse programmer som f.eks.:

Hvordan man får fat i GPX-filer

Som premium member af geocaching.com kan man downloade GPX-filer for cacher enkeltvis på cachesiderne, og man kan ved at lave et pocket query få tilsendt GPX-filer med information om op til 500 cacher pr. udtræk.

Er man ikke premium member må man nøjes med LOC-filer. LOC-filer kan downloades fra en cache man kigger på, eller hvis man søger på caches, kan man afkryde alle eller nogle som efterfølgende kan downloades som en LOC-fil. (20 stk pr download).

Eksterne links