Disable

Fra Geowiki
Version fra 8. maj 2010, 16:10 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (Hvordan man gør for at disable)
Spring til navigation Spring til søgning

Når en cache midlertidigt ikke er tilgængelig, kan cacheejeren disable cachen ved at sætte en markering på cachens side. Derved bliver andre geocachere informeret om at den pågældende cache for tiden ikke er tilgængelig. Det betyder altså at en disablet cache er en som man ikke kan forvente at finde på plads og i orden, men som cacheejeren forventer at udlægge på ny. Man disabler en cache ved at klikke på disable listing i kassen øverst til højre på cachens side.

Cacheejeren vil typisk disable en cache i følgende situationer:

  • Når cachen er forsvundet (blevet mugglet) eller ødelagt.
  • Når adgangen til cachen midlertidigt er spærret på grund af byggeri, skovarbejde, politispærringer ved særlige begivenheder, osv.
  • Når adgangen til cachen midlertidigt er udelukket på grund af fuglebeskyttelse. Her underforstås det at cachen ellers er tilgængelig det meste af året.
  • Når cacheejeren har taget cachen hjem til vedligeholdelse.
  • Nogle cacheejere disabler en cache alene ud fra formodningen om at den er forsvundet, baseret på en eller flere DNF-logninger. Andre cacheejere venter med at disable til de selv har konstateret om cachen er på plads. Om man skal vælge det ene eller det andet, afhænger i nogen grad af cachens karakter.
  • Somme tider bliver en cache disablet af cachegodkenderne, hvis de har en formodning om at cachen er i uorden, og cacheejeren ikke har reageret på deres henvendelse.

Når cachen bliver disablet, skriver cacheejeren samtidig en logning. Her kan man fortælle hvorfor den er disablet, og hvornår den forventes at være tilgængelig igen. Når en cache er disablet, kan cacheejeren selv gøre den aktiv igen ved at vælge funktionen enable listing på cachens side.

Se også arkivering af en cache.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.