Forskel mellem versioner af "Disable"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (trykfejl)
(Omskrevet)
Linje 1: Linje 1:
Når en [[cache]] midlertidigt ikke er tilgængelig, kan [[cacheejer]]en '''disable''' cachen ved at sætte en markering på [[cacheside|cachens side]]. Derved bliver andre [[geocacher]]e informeret om at den pågældende cache for tiden ikke er tilgængelig.
+
Når en [[cache]] midlertidigt ikke er tilgængelig, kan [[cacheejer]]en '''disable''' cachen ved at sætte en markering på [[cacheside|cachens side]]. Derved bliver andre [[geocacher]]e informeret om at den pågældende cache for tiden ikke er tilgængelig. Det betyder altså at en disablet cache er en som man ikke kan forvente at finde på plads og i orden, men som cacheejeren forventer at udlægge på ny.
  
Behovet for at disable en cache opstår oftest når cachen er forsvundet (blevet [[mugglet]]), men der kan også foregå byggeri/skovarbejde eller andet i området af cachen, eller cachen kan være taget hjem til [[vedligeholde]]lse.
+
Cacheejeren vil typisk disable en cache i følgende situationer:
 +
* Når cachen er forsvundet (blevet [[mugglet]]) eller ødelagt.
 +
* Når adgangen til cachen midlertidigt er spærret på grund af byggeri, skovarbejde, politispærringer ved særlige begivenheder, osv.
 +
* Når adgangen til cachen midlertidigt er udelukket på grund af fuglebeskyttelse. Her underforstås det at cachen ellers er tilgængelig det meste af året.
 +
* Når cacheejeren har taget cachen hjem til [[vedligeholde]]lse.
 +
* Nogle cacheejere disabler en cache alene ud fra formodningen om at den er forsvundet, baseret på en eller flere [[DNF]]-logninger. Andre cacheejere venter med at disable til de selv har konstateret om cachen er på plads. Om man skal vælge det ene eller det andet, afhænger i nogen grad af cachens karakter.
 +
* Somme tider bliver en cache disablet af [[cachegodkender]]ne, hvis de har en formodning om at cachen er i uorden, og cacheejeren ikke har reageret på deres henvendelse.
  
Når en cache er disablet, betyder det generelt at man ikke kan forvente at finde den selv om man henvender sig rette sted.
+
Når cachen bliver disablet, skriver cacheejeren samtidig en logning. Her kan man fortælle hvorfor den er disablet, og hvornår den forventes at være tilgængelig igen. Når en cache er disablet, kan cacheejeren selv gøre den aktiv igen ved at vælge en funktion cachens side.  
  
Når en cache er disablet, kan cacheejeren selv gøre den aktiv igen ved blot at foretage en logning. Har man [[Archive|arkiveret]] en cache er det kun en [[cachegodkender]] der kan gøre cachen aktiv igen.
+
Se også [[Archive|arkivering]] af en cache.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}

Versionen fra 8. maj 2010, 15:08

Når en cache midlertidigt ikke er tilgængelig, kan cacheejeren disable cachen ved at sætte en markering på cachens side. Derved bliver andre geocachere informeret om at den pågældende cache for tiden ikke er tilgængelig. Det betyder altså at en disablet cache er en som man ikke kan forvente at finde på plads og i orden, men som cacheejeren forventer at udlægge på ny.

Cacheejeren vil typisk disable en cache i følgende situationer:

  • Når cachen er forsvundet (blevet mugglet) eller ødelagt.
  • Når adgangen til cachen midlertidigt er spærret på grund af byggeri, skovarbejde, politispærringer ved særlige begivenheder, osv.
  • Når adgangen til cachen midlertidigt er udelukket på grund af fuglebeskyttelse. Her underforstås det at cachen ellers er tilgængelig det meste af året.
  • Når cacheejeren har taget cachen hjem til vedligeholdelse.
  • Nogle cacheejere disabler en cache alene ud fra formodningen om at den er forsvundet, baseret på en eller flere DNF-logninger. Andre cacheejere venter med at disable til de selv har konstateret om cachen er på plads. Om man skal vælge det ene eller det andet, afhænger i nogen grad af cachens karakter.
  • Somme tider bliver en cache disablet af cachegodkenderne, hvis de har en formodning om at cachen er i uorden, og cacheejeren ikke har reageret på deres henvendelse.

Når cachen bliver disablet, skriver cacheejeren samtidig en logning. Her kan man fortælle hvorfor den er disablet, og hvornår den forventes at være tilgængelig igen. Når en cache er disablet, kan cacheejeren selv gøre den aktiv igen ved at vælge en funktion på cachens side.

Se også arkivering af en cache.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.