Forskel mellem versioner af "Cachestørrelse"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (caches->beholdere)
Tag: visualeditor
 
(12 mellemliggende versioner af 8 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
 +
[[Billede: CacheSize.png|thumb|right]]
 
En cache kan være annonceret som en af følgende størrelser:
 
En cache kan være annonceret som en af følgende størrelser:
 +
* [[micro]] (meget lille) Mindre end 1 deciliter
 +
* [[small]] (lille) Fra 1 deciliter op til 1 liter
 +
* [[regular]] (almindelig) 1-20 liter
 +
* [[large]] (stor) Fra 20 liter og opefter
 +
* [[Other]] (anden størrelse) med underteksten '''Se beskrivelsen'''
 +
* [[Unknown]] (ukendt) eller '''Not listed''' når man opretter en cache - Denne type kan ikke oprettes længere
  
* [[Unknown]] ukendt
+
Den sidste størrelse man kan støde på er '''Virtual''' men den ses kun på caches af typen [[Virtual]], som ikke længere kan oprettes.
* [[micro]] meget lille
+
 
* [[small]] mindre
+
Ekstremt små microcacher har desuden fået kælenavnet [[nanocache]], men annonceres som oftest som en [[Other]] hvor det så nævnes i cache-beskrivelsen at der er tale om en [[nanocache]]. En anden mulighed er at annoncere den som en [[micro]], som er den nærmeste størrelse man kan angive. Det har et par gange været diskuteret på [http://forums.groundspeak.com/GC/ geocaching.com's forum], om man skulle oprette størrelsen "nano", men dette ønsker man ikke fra geocaching.com's side.
* [[regular]] almindelig
 
* [[large]] stor
 
  
 
== Hvilken størrelse skal jeg vælge ==
 
== Hvilken størrelse skal jeg vælge ==
Når du lægger en cache ud, skal du tage stilling til hvilken størrelse [[cachebeholder]]en skal have. Hvis det er en [[skovache]] hvor der er plads til at lægge en stor beholder, anbefales det at lægge mindst en [[small]], da det kan være meget svært at finde en [[micro]] i en skov, men i sidste ende er det dig der bestemmer. Lægger du en [[bycache]] kan det være svært at finde et egnet gemmested til de store beholdere, så der er det almindeligt at lægge [[micro]]er, eller endda [[nano]]er.
+
Når du lægger en cache ud, skal du tage stilling til hvilken størrelse [[cachebeholder]]en skal have. Hvis det er en [[skovcache]] hvor der er plads til at lægge en stor beholder, anbefales det at lægge mindst en [[small]], da det kan være meget svært at finde en [[micro]] i en skov, men i sidste ende er det dig der bestemmer. Lægger du en [[bycache]], kan det være svært at finde et egnet gemmested til de store beholdere, så der er det almindeligt at lægge [[micro]]er eller endda [[nanocache|nanocach]]er.
  
  
 
{{Cachestørrelser}}
 
{{Cachestørrelser}}
 
{{Geocaching}}
 
{{Geocaching}}
 +
 +
[[Kategori:Cachestørrelse]]

Nuværende version fra 4. jun 2016, 13:37

CacheSize.png

En cache kan være annonceret som en af følgende størrelser:

  • micro (meget lille) Mindre end 1 deciliter
  • small (lille) Fra 1 deciliter op til 1 liter
  • regular (almindelig) 1-20 liter
  • large (stor) Fra 20 liter og opefter
  • Other (anden størrelse) med underteksten Se beskrivelsen
  • Unknown (ukendt) eller Not listed når man opretter en cache - Denne type kan ikke oprettes længere

Den sidste størrelse man kan støde på er Virtual men den ses kun på caches af typen Virtual, som ikke længere kan oprettes.

Ekstremt små microcacher har desuden fået kælenavnet nanocache, men annonceres som oftest som en Other hvor det så nævnes i cache-beskrivelsen at der er tale om en nanocache. En anden mulighed er at annoncere den som en micro, som er den nærmeste størrelse man kan angive. Det har et par gange været diskuteret på geocaching.com's forum, om man skulle oprette størrelsen "nano", men dette ønsker man ikke fra geocaching.com's side.

Hvilken størrelse skal jeg vælge[redigér]

Når du lægger en cache ud, skal du tage stilling til hvilken størrelse cachebeholderen skal have. Hvis det er en skovcache hvor der er plads til at lægge en stor beholder, anbefales det at lægge mindst en small, da det kan være meget svært at finde en micro i en skov, men i sidste ende er det dig der bestemmer. Lægger du en bycache, kan det være svært at finde et egnet gemmested til de store beholdere, så der er det almindeligt at lægge microer eller endda nanocacher.