Forskel mellem versioner af "Cachegodkender"

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning
m (Mail til cachegodkenderne: Forenklet)
(Tag: visualeditor)
m (Ny godkender, Toa Onua, observeret og info tilføjet.)
(Tag: visualeditor)
Linje 7: Linje 7:
 
Ud over at godkende cacher sørger cachegodkenderne for en løbende [[oprydning]] af [[cachebeskrivelse]]rne for cacher der er forsvundet.
 
Ud over at godkende cacher sørger cachegodkenderne for en løbende [[oprydning]] af [[cachebeskrivelse]]rne for cacher der er forsvundet.
  
I Danmark er der tre cachegodkendere. Fordi de har taget deres navne efter LEGO-figurer, kaldes de også for '''legomænd''':  
+
I Danmark er der fire cachegodkendere. Fordi de har taget deres navne efter LEGO-figurer, kaldes de også for '''legomænd''':  
 
* [[Lewa Nuva]]
 
* [[Lewa Nuva]]
 
* [[Toa Ignika]]
 
* [[Toa Ignika]]
 
* [[Toa Takanuva]]
 
* [[Toa Takanuva]]
 +
* [http://www.geocaching.com/profile/?guid=3d6fc86f-bf14-4f7d-a255-3e86a36f82f0 Toa Onua] (profil oprettet 21. december 2014, første kendte godkendelse 4. januar 2015, GC5JP7M, Veje i Hvidovre: Lysholmsvej).
  
 
[[Earthcache]]r godkendes efter særlige retningslinjer af særligt udpegede cachegodkendere:
 
[[Earthcache]]r godkendes efter særlige retningslinjer af særligt udpegede cachegodkendere:

Versionen fra 4. jan 2015, 17:46

Når en cache er anmeldt på geocaching.com skal den godkendes af en cachegodkender (engelsk: reviewer), som er en geocacher i området valgt af Groundspeak. Af gode grunde kan denne cachegodkender ikke besøge og kontrollere alle cacher, men godkender eller afviser cacher på baggrund af de oplysninger som cacheejer har opgivet.

Når en cachegodkender skal godkende en cache, undersøger vedkommende bl.a. om cachen har den fornødne minimumsafstand til andre cacher (161 meter) ud fra kendskab til slutkoordinaterne for mystery cacher samt alle waypoints og slutkoordinaterne for multicacher. For at gøre dette arbejde muligt, skal alle der laver den slags cacher, bruge systemet med at opgive alle waypoints og slutkoordinaterne som additional waypoints.

Cachegodkendere har som regel ikke tid eller viden til at udregne mystery-cacher eller multicacher, så det er helt og aldeles cacheejers ansvar at de opgivne oplysninger er rigtige.

Ud over at godkende cacher sørger cachegodkenderne for en løbende oprydning af cachebeskrivelserne for cacher der er forsvundet.

I Danmark er der fire cachegodkendere. Fordi de har taget deres navne efter LEGO-figurer, kaldes de også for legomænd:

Earthcacher godkendes efter særlige retningslinjer af særligt udpegede cachegodkendere:

Anonyme cachegodkendere

De danske cachegodkendere har valgt at være anonyme, samtidig med at de er aktive geocachere under et almindeligt brugernavn. Cachegodkenderne fortæller selv at den væsentligste fordel er at de kan deltage i events og på anden måde omgås andre geocachere uden hele tiden at skulle lytte til klager over godkendelsesprocessen.

Selv om der nu og da går rygter (somme tider temmelig pålidelige rygter) om hvem godkenderne er, bliver anonymiteten i almindelighed bredt respekteret.

Mail til cachegodkenderne

Kommunikation med cachegodkenderne foregår oftest direkte ved hjælp af logninger i cachebeskrivelserne. I visse tilfælde er man dog nødt til at kontakte cachegodkenderen direkte pr. e-mail. Det gælder fx:

  • når man beder om at få frigivet forhåndsgodkendte cachebeskrivelser,
  • når man beder om at få en arkiveret cache hentet frem fra arkivet igen.

Stilen er at man sender mailen til alle cachegodkenderne på en gang - så får man normalt svar fra en af dem inden for 48 timer (men det er ikke noget de garanterer). Mailadressen er

  • danskereviewere@gmail.com

Eksterne henvisninger

De danske cachegodkendere bruger flere andre kommunikationskanaler: