Cachebeholder

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning

Denne artikel handler om cachebeholdere. Hvilke er gode og hvilke er ikke så egnede.

Valg af cachebeholder

I løbet af året vil cachen blive udsat for regn, frost, sol og sikkert også mudder, og mange geocachere vil åbne og lukke cachen i løbet af dens levetid. Derfor skal beholderen være vandtæt og af en god kvalitet. Det frarådes at bruge billige engangsbeholdere, f.eks. en tom isbøtte - de knækker efter kort tid og indholdet inklusiv logbog ender med at blive vådt. Så hellere købe en beholder af god kvalitet.

Plasticposer

Der har i mange år i Danmark været tradition for at pakke sin cache ind i en eller flere plasticposer, inden man gemmer den, for at beskytte den mod fugt. Dette ser man kun sjældent i udlandet, og det er heldigvis også ved at blive sjældnere man ser det i Danmark, for det er en dårlig idé: Det holder ikke fugten ude - det holder fugten inde, så cachen vil altid være våd - selv i tørvejr. Poserne bliver hurtigt ulækre og kommer til at lugte grimt, de tiltrækker snegle og andre smådyr, som spiser lidt af posen, og cachen bliver ulækker at finde både for geocachere og mugglere. Finder en muggler tilfældigt en cache i en pose vil han tro det er affald. I bedste fald vil an tænke at det er grimt med affald i skoven, i værste fald smider han den i skraldespanden. En beholder uden pose ser mere spændende ud og det kan være muggleren åbner den, læser Stash noten, lærer om geocaching.

Anbefalingen om ikke at lægge cachebeholderen i en plasticpose står også i cachegodkenderens standardbrev til nye cacheejere.

Hvilken boks skal jeg så vælge?

Det kommer an på størrelsen af den cache du vil lægge. Her er nogle anbefalinger: Hvis der står på en beholder at den kan tåle både fryser og mikrobølgeovn, vil den som regel have gode chancer i det danske vejr.

  • Nano: En speciel mikroskopisk cache under 1/2 x 1/2 cm, som fx kan købes i internetbutikkerne.
  • Micro: Vandtætte: petlinger, bisoner og lignende. Ikke vandtætte: filmhylstre, modificerede kuglepenne og lignende.
  • Small: Vandtætte: Lock & Lock-beholdere (flapbokse). Ikke vandtætte: andre køleskabsbeholdere.
  • Regular: Vandtætte: ammo-kasser, store flapbokse. Ikke vandtætte: andre køleskabsbeholdere.
  • Large: Nedgravede olietønder, kummefrysere etc.

Kvalitetsbeholdere fåes ofte i skrappe farver, derfor kan det være en fordel at camouflere den.