Forskel mellem versioner af "Cachebeholder"

Fra Geowiki
Skift til: Navigation, Søgning
(Hvilken boks skal jeg så vælge?)
Linje 2: Linje 2:
  
 
== Valg af cachebeholder ==  
 
== Valg af cachebeholder ==  
I løbet af året vil cachen blive udsat for regn, frost og sikkert også mudder, derfor skal beholderen være vandtæt og af en god kvalitet. Hvis der står på en beholder at den kan tåle både fryser og mikrobølgeovn, vil den som regel have gode chancer i det danske vejr. Det anbefales ikke at bruge en billig engangsbeholder, f.eks. tom isbøtte, og derefter pakke den ind i en eller flere plasticposer for at holde den tør. Denne løsning fungerer fint en dag eller to (f.eks. til events), men de fleste caches ligger ude i naturen meget længere, og der er store chancer for at en engangsbeholder knækker eller revner og plasticposerne hjælper ikke:
+
I løbet af året vil [[cache]]n blive udsat for regn, frost, sol og sikkert også mudder, og mange geocachere vil åbne og lukke cachen i løbet af dens levetid. Derfor skal beholderen være vandtæt og af en god kvalitet. Det frarådes at bruge billige engangsbeholdere, f.eks. en tom isbøtte - de knækker efter kort tid og indholdet inklusiv [[logbog]] ender med at blive vådt. Så hellere købe en beholder af god kvalitet.
 +
 
  
 
=== Plasticposer ===
 
=== Plasticposer ===
Der har i mange år i Danmark været tradition for at pakke sin cache ind i en eller flere plasticposer, inden man gemmer den, for at beskytte den mod fugt. Det er mange steder en dårlig idé, for godt nok holder den fugten ude, men den holder også fugten ''inde''. Hvis der først er kommet lidt fugt ind, kommer det aldrig ud igen. Der findes også nogle snegle, der godt kan lide at spise nogle slags plasticposer, så alt i alt kan det være en klam fornemmelse at stikke hånden ned i en pose, der har ligget ude i nogle måneder.  
+
Der har i mange år i Danmark været tradition for at pakke sin cache ind i en eller flere plasticposer, inden man gemmer den, for at beskytte den mod fugt. Dette ser man kun sjældent i udlandet, og det er heldigvis også ved at blive sjældnere man ser det i Danmark, for det er en dårlig idé: Det holder ikke fugten ude - det holder fugten ''inde'', så cachen vil altid være våd - selv i tørvejr. Poserne bliver hurtigt ulækre og kommer til at lugte grimt, de tiltrækker snegle og andre smådyr, som spiser lidt af posen, og cachen bliver ulækker at finde både for geocachere og [[muggler]]e. Finder en muggler tilfældigt en cache i en pose vil han tro det er affald. I bedste fald vil an tænke at det er grimt med affald i skoven, i værste fald smider han den i skraldespanden. En beholder uden pose ser mere spændende ud og det kan være muggleren åbner den, læser [[stash-note]]n, lærer om geocaching.  
Så kort sagt er det en god idé at bruge lidt ekstra på at købe en god plasticboks og ikke bare bruge en tom isbøtte.
+
  
 
== Hvilken boks skal jeg så vælge? ==
 
== Hvilken boks skal jeg så vælge? ==
 
Det kommer an på størrelsen af den cache du vil lægge. Her er nogle anbefalinger:
 
Det kommer an på størrelsen af den cache du vil lægge. Her er nogle anbefalinger:
 +
Hvis der står på en beholder at den kan tåle både fryser og mikrobølgeovn, vil den som regel have gode chancer i det danske vejr.
 +
 
* [[Micro]]: ...  
 
* [[Micro]]: ...  
 
* [[Small]]: Små Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
 
* [[Small]]: Små Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
* [[Regular]]: [[ammoboks]]e. og store Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
+
* [[Regular]]: [[ammo-kasse]]r. og store Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
 
* [[Large]]: ... kummefrysere?
 
* [[Large]]: ... kummefrysere?
  
Kvalitetsbeholdere fåes ofte i skrappe farver, derfor kan det være en fordel at [[camouflage|camouflere]].
+
Kvalitetsbeholdere fåes ofte i skrappe farver, derfor kan det være en fordel at [[camouflere]] den.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}

Versionen fra 29. nov 2006, 10:21

Denne artikel handler om cachebeholdere. Hvilke er gode og hvilke er ikke så egnede.

Valg af cachebeholder

I løbet af året vil cachen blive udsat for regn, frost, sol og sikkert også mudder, og mange geocachere vil åbne og lukke cachen i løbet af dens levetid. Derfor skal beholderen være vandtæt og af en god kvalitet. Det frarådes at bruge billige engangsbeholdere, f.eks. en tom isbøtte - de knækker efter kort tid og indholdet inklusiv logbog ender med at blive vådt. Så hellere købe en beholder af god kvalitet.


Plasticposer

Der har i mange år i Danmark været tradition for at pakke sin cache ind i en eller flere plasticposer, inden man gemmer den, for at beskytte den mod fugt. Dette ser man kun sjældent i udlandet, og det er heldigvis også ved at blive sjældnere man ser det i Danmark, for det er en dårlig idé: Det holder ikke fugten ude - det holder fugten inde, så cachen vil altid være våd - selv i tørvejr. Poserne bliver hurtigt ulækre og kommer til at lugte grimt, de tiltrækker snegle og andre smådyr, som spiser lidt af posen, og cachen bliver ulækker at finde både for geocachere og mugglere. Finder en muggler tilfældigt en cache i en pose vil han tro det er affald. I bedste fald vil an tænke at det er grimt med affald i skoven, i værste fald smider han den i skraldespanden. En beholder uden pose ser mere spændende ud og det kan være muggleren åbner den, læser stash-noten, lærer om geocaching.

Hvilken boks skal jeg så vælge?

Det kommer an på størrelsen af den cache du vil lægge. Her er nogle anbefalinger: Hvis der står på en beholder at den kan tåle både fryser og mikrobølgeovn, vil den som regel have gode chancer i det danske vejr.

  • Micro: ...
  • Small: Små Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
  • Regular: ammo-kasser. og store Curver Rubbermaid, Tupperware, Lock & Lock
  • Large: ... kummefrysere?

Kvalitetsbeholdere fåes ofte i skrappe farver, derfor kan det være en fordel at camouflere den.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.