Adventure Lab

Fra Geowiki
Version fra 5. nov 2020, 13:43 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (→‎Historie: november 2020)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigation Spring til søgning

Adventure Lab (eller AL) er en app til en smartphone som giver adgang til at løse nogle opgaver der minder om virtuelle multi-cacher. Adventure Lab er en videreudvikling af lab-cacher. Betegnelsen Geocaching Adventure Lab bruges også.

Historie

AL-appen blev frigivet tidligt i 2019. I alt 250 geocachere i hele verden blev udvalgt til at skabe en AL-opgave hver. Siden er der givet grønt lys for flere AL-opgaver. Her er udviklingen i Danmark:

  • august 2019: 7 AL-opgaver
  • april 2020: 51 AL-opgaver
  • november 2020: 233 AL-opgaver

Hvordan kommer man i gang?

Først skal man hente appen Adventure Lab til sin smartphone. Man kan derefter logge ind med sit geocachingbrugernavn. I selve appen får man vist et kort over alverdens AL-opgaver.

AL-opgaven består typisk at et antal delopgaver, som hver især ligner en lab-cache. Man skal navigere et sted hen og løse en opgave. Opgaveløsningen bliver kontrolleret online. Når man har løst alle delopgaverne, har man løst den samlede AL-opgave.

Løste AL-opgaver optræder ikke direkte på ens profilgeocaching.com, men hver løst delopgave medregnes i den personlige statistik som en fund af typen lab-cache. Der er et særligt faneblad hvor man kan se alle sine AL-løsninger.

Bonuscacher

For at knytte AL-opgaverne tættere til sædvanlig geocaching vil nogle ejere af AL-opgaver oprette en bonuscache til opgaven. Bonuscachen er en mystery cache, som løses ved at samle oplysninger sammen fra AL-opgaven. Bonuscachen kan samtidig fungere som blikfang for AL-opgaven. Et eksempel på en sådan bonuscache kan ses ved AL-opgaven i Jelling:

  • Kongernes Jelling Adventure Bonus Cache (GC84WJ4).

Kort over AL-opgaver

Der findes er kort på internettet som viser hvor man kan finde AL-opgaver. Det er ikke klart om kortet vedligeholdes, ej heller om det kan forventes at være stabilt.

Kortet er oprettet i august 2019 og seneste tjekket i april 2020.

Se også