161-meter-regel

Fra Geowiki
Version fra 28. sep 2010, 10:49 af Jens (Diskussion | bidrag) Jens (Diskussion | bidrag) (Link til retningslinjerne)
Spring til navigation Spring til søgning

528 foot separation guideline (161 meter-reglen) er en retningslinje, der oftest håndhæves som et egentligt krav. Hensigten er at undgå at cacher placeres så tæt på hinanden, at en geocacher ved et tilfælde finder en anden cache end den han/hun leder efter, samt generelt at undgå at der kommer for mange cacher i et bestemt område. Normen er at de fysiske beholdere eller andre genstande der er placeret i forbindelse med geocaching, skal været mindst 161 m fra hinanden. En fysisk beholder kan være udlagt som en traditional cache, ved slutkoordinaterne for multi-cacher og mystery cacher, eller som trin i en multicache.

Fysiske geocacher der hører til samme multicache, må godt ligge tættere på hinanden end 161 m. Minimumsafstandsreglen gælder kun for afstanden til andre geocacher.

Kravet gælder ikke for waypoints der ikke peger på noget der er udlagt fysisk i forbindelse med cachen. Kravet gælder således ikke for steder hvor man skal besvare spørgsmål til en multicache, for fiktive koordinater til en mystery cache eller for dele af en earthcache

Det underligt skæve tal 161 m er oprindeligt fastlagt som 1/10 amerikansk mile (528 fod, 161 m).

Der er eksempler på at cachegodkenderne kan dispensere fra kravet hvis de skønner at der er en god grund til det.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.