Forskel mellem versioner af "161-meter-regel"

Fra Geowiki
Spring til navigation Spring til søgning
m (Dele af samme multicache må godt være tættere på hinanden.)
Linje 1: Linje 1:
'''528 foot separation guideline''' (161 meter-reglen) er en retningslinie<ref>http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#sat</ref>, der dog oftest håndhæves som et egentligt krav. Hensigten er at undgå at [[geocache|cacher]] placeres så tæt på hinanden, at en geocacher ved et tilfælde finder en anden cache end den han/hun leder efter. Normen er at fysiske geocacher, herunder også [[child waypoint|dele]] af en [[multi-cache]] skal være mindst 528 fod (0,1 amerikansk mile) eller 161 meter fra hinanden.
+
'''528 foot separation guideline''' (161 meter-reglen) er en retningslinje<ref>http://www.geocaching.com/about/guidelines.aspx#sat</ref>, der oftest håndhæves som et egentligt krav. Hensigten er at undgå at [[geocache|cacher]] placeres så tæt på hinanden, at en [[geocacher]] ved et tilfælde finder en anden cache end den han/hun leder efter. Normen er at de fysiske beholdere der er udlagt i forbindelse med geocaching, skal været mindst 161 m fra hinanden. En fysisk beholder kan være udlagt som en [[traditional]] cache, ved [[slutkoordinater]]ne for [[multi-cache]]r og [[mystery]] cacher, eller som trin i en multicache.
 +
 
 +
Fysiske geocacher der hører til samme multicache, må godt ligge tættere på hinanden end 161 m. Minimumsafstandsreglen gælder kun for afstanden til andre geocacher.
 +
 
 +
Kravet gælder ikke for waypoints der ikke peger på noget der er udlagt fysisk i forbindelse med cachen. Kravet gælder således ikke for steder hvor man skal besvare spørgsmål til en multicache, for [[fiktive koordinater]] til en mystery cache eller for dele af en [[earthcache]]
 +
 
 +
Det underligt skæve tal 161 m er oprindeligt fastlagt som 1/10 amerikansk mile (528 fod, 161 m).
 +
 
 +
Der er eksempler på at [[cachegodkender]]ne kan dispensere fra kravet hvis de skønner at der er en god grund til det.
  
 
{{stub}}
 
{{stub}}

Versionen fra 30. aug 2010, 14:56

528 foot separation guideline (161 meter-reglen) er en retningslinje[1], der oftest håndhæves som et egentligt krav. Hensigten er at undgå at cacher placeres så tæt på hinanden, at en geocacher ved et tilfælde finder en anden cache end den han/hun leder efter. Normen er at de fysiske beholdere der er udlagt i forbindelse med geocaching, skal været mindst 161 m fra hinanden. En fysisk beholder kan være udlagt som en traditional cache, ved slutkoordinaterne for multi-cacher og mystery cacher, eller som trin i en multicache.

Fysiske geocacher der hører til samme multicache, må godt ligge tættere på hinanden end 161 m. Minimumsafstandsreglen gælder kun for afstanden til andre geocacher.

Kravet gælder ikke for waypoints der ikke peger på noget der er udlagt fysisk i forbindelse med cachen. Kravet gælder således ikke for steder hvor man skal besvare spørgsmål til en multicache, for fiktive koordinater til en mystery cache eller for dele af en earthcache

Det underligt skæve tal 161 m er oprindeligt fastlagt som 1/10 amerikansk mile (528 fod, 161 m).

Der er eksempler på at cachegodkenderne kan dispensere fra kravet hvis de skønner at der er en god grund til det.

5procent.png Denne artikel er kun påbegyndt.
Hvis du ved mere om emnet kan du hjælpe Geowikien ved at udvide den.

Kilder